Malbec este unul dintre soiurile mele favorite, iar 17 aprilie este intotdeauna cel mai bun prilej pentru a sarbatori aceasta minunatie plina de arome intense si catifelare. Asadar, Ambasada Argentinei din Romania a organizat si in acest an Malbec World Day alaturi de diversi importatori ce si-au imbogatit selectia de vinuri cu brand-uri producatoare de Malbec.

Malbec World Day

Despre Malbec World Day pot sa va povestesc ca a pornit de la initiativa fostului presedinte al Argentinei, Domingo Faustino Sarmiento, care si-a propus sa sustina producatorii de vin din Argentina  in anul 1853, cand a facut o importanta descoperire. Soiul Malbec a fost plantat initial in Franta insa, mai tarziu, din dorinta fostului presedinte Domingo Faustino Sarmiento, s-a descoperit ca acest soi avea rezultate mult mai impresionanate in sticla fiind plantat pe terroir-ul din Mendoza. Astfel, incepand cu anii ’90, Argentina a reusit sa creeze un renume consacrat in intreaga lume pentru Malbec si sa devina astfel producatorul de vin cel mai important si cunoscut in lume pentru acest soi. Mai tarziu, in 2011, Malbec World Day a fost oficial inaugurata ca si sarbatoare internationala a Malbec-ului.

Bodega Norton si Domaine Bousquet sunt doua dintre cramele importate de Vinorama ce au fost prezente in cadrul Malbec World Day 2018 la Ambasada Argentinei din Romania. Personal sunt indragostita de Norton Malbec Reserva, un vin complex, maturat in butoaie de stejar francez timp de un an si in sticla timp de 10 luni. O culoare superba de rosu intens cu reflexii violete si note aromatice de fructe negre coapte conturate de cele de tabac. Un deliciu in pahar potrivit de savurat in orice moment de sarbatoare.

Vinurile se pot achizitiona de pe website-ul www.vinorama.ro. sau Wine Shop-ul Vinorama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu